Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Madagascar Spurge

Madagascar Spurge

Euphorbia

easyscore

Madagascar Spurge er kaldenavnet for en gruppe skulpturelle sukkulenter. De stammer oprindeligt fra det østlige Afrika, hvor de vokser vildt i bjergene. De kræver næsten ingen pleje og trives, modsat de fleste andre planter, rigtig godt i direkte sollys.

Botanisk navn: Euphorbia ritchiei & Euphorbia guentheri

Pasning

Vanding: Det værste, du kan byde din Madagascar Spurge, er at lade den stå i konstant våd jord. Den har brug for at tørre helt ud mellem vandingerne, så vand hellere én gang for lidt end én gang for meget. Planten skal ca. vandes hver 14. dag i sommerperioden. I vinterperioden smider den sine sommerblade og vokser næsten ikke. Derfor skal den kun vandes ca. 1-2 gange om måneden i vinterhalvåret, indtil den sætter blade igen til foråret.

Placering: Madagascar Spurge elsker sollys og kan ikke stilles for lyst. Den trives bedst i indirekte lys, men står valget mellem en mørk krog eller den sydvendte vindueskarm, så vælg det sidste. Over tid vil planten ”strække sig” i retning af solens lys, så du kan med fordel dreje planten en gang imellem, så den gror jævnt hele vejen rundt.

Temperatur: Madagascar Spurge har det bedst ved temperaturer fra 15-30 grader.

Se udvalget her