Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Euphorbia Ritchiei

Madagascar Spurge

Euphorbia Ritchiei

Easyscore - 3 stars_Tegnebræt 1 kopi.png__PID:8d6388c5-2d43-430a-a492-b0615fc6bebc

Lidt om planten

Botanisk navn: Euphorbia ritchiei 

Kælenavne: Ritchiei's Spurge, Madagascar Spurge

Euphorbia Ritchiei, også kendt som Ritchiei's Spurge eller Madagascar Spurge, er en smuk og anderledes sukkulent der stammer fra Østafrika, især Kenya, hvor den vokser vildt i bjergene.

Den er kendetegnet for dens skulpturelle udseende og detaljerede geometriske mønstre. I takt med at planten ældes vil den få flere klynger, hvilket giver den et interessant og uforudsigeligt spil. Derfor er hver enkelt plante unik og enestående.

Uanset hvad, giver denne plante ethvert rum et sofistikeret og skulpturelt touch, der især passer ind i en skandinavisk eller rustik indretningsstil.

Fun fact: Når en Euphorbia Ritchiei virkelig trives i et hjem, får den fra tid til anden små blade i toppen og mindre, lyserøde blomster.

Euphorbia Ritchiei Pasning

Euphorbia Ritchiei er en meget taknemmelig plante, og kan overleve i stort set alle hjem. Her får du vores tips og tricks til at holde din Euphorbia Ritchiei glad og i live.

Lys og placering: En Euphorbia Ritchiei elsker sollys og trives både på en vindueskarm i direkte sollys eller i en placering med lyst, indirekte lys.

Over tid vil planten ”strække sig” i retning af solens lys, så du kan med fordel dreje planten engang imellem så den gror jævnt hele vejen rundt.

Vanding: Ligesom andre sukkulenter er Euphorbia Ritchiei en tørketolerant plante, der ikke kræver meget vand og foretrækker at tørre ud mellem vandingerne. Om sommeren skal du tjekke din plante en gang om måneden. Når dagene bliver koldere og kortere kan du nøjes med at tjekke og vande hver 2-3 måned.

Er du i tvivl kan du bruge følgende tommelfingerregel: vand hellere en gang for lidt end for meget. 

Har du brug for flere tips og tricks til vanding, kan du læse vores store vandingsguide lige her.

Temperatur: Madagascar Spurge tåler temperaturer fra 15-30 grader.