Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Dracaena surculosa

dracaena surculosa

Dracaena surculosa

Easyscore - 3 stars_Tegnebræt 1 kopi.png__PID:8d6388c5-2d43-430a-a492-b0615fc6bebc

Lidt om Dracaena surculosa

Botanisk navn: Dracaema surculosa 

Kælenavne: Guldstøvs dracaena, den prikkede dracaena, japansk bambus

Dracaena surculosa er en sjov og legende plante, kendt for sine slanke, bambuslignende grene, buskede udseende og unikke blade. Grundet de smukke prikker på dens blade kaldes den også for guldstøvsdracaena.

Ordet 'surculosa' stammer fra latin og betyder 'at skyde op', hvilket refererer plantens vækstmønster, da den skyder nye skud op fra jorden. En surculosa kan blive ret høj, alt fra 60 cm til næsten 2 meter.

Kort sagt er en Dracaena surculosa perfekt til indgange eller rum, der har brug for et dekorativt eller orientalsk touch.

Fun fact: Når planten trives vil der fra tid til anden vokse små blomster.

Dracaena surculosa pasningsguide

Lys og Placering: Surculosa'er trives bedst i lyst, indirekte lys. En ideel placering ville være nær et vindue mod øst eller vest eller cirka 90 cm væk fra et sydvendt vindue.

For meget sollys kan brænde bladene, og for lidt lys vil få variegationen til at falme. Rotér gerne planten en gang om måneden for at sikre en ensartet vækst.

Vanding: I sommermånederne skal du tjekke din plante hver 4-7 dag. Når dagene bliver koldere og kortere, skal du skære ned på vandingen og tjekke hver 7-14 dag.

Den bedste måde at vide, om din plante har brug for vanding, er at tjekke de øverste 2,5 cm jord med en finger. Hvis jorden føles tør, er det tid til at vande; ellers vent et par dage.

Brug gerne vand der har stuetemperatur, da koldt vand kan give planten et kuldechok.

Har du brug for flere tips og tricks til vanding, kan du læse vores store vandingsguide lige her.

Temperatur: Tropiske planter trives ved temperaturer over 18°C. Da surculosaen er en tropisk plante, elsker den fugtige miljøer. Derudover er det en god idé at tørre dens blade med en våd klud en gang i måneden for at fjerne støv. 

Beskæring: Da surculosa-planter får nye skud i ny og næ, kan det være nødvendigt at beskære planten en smule fra tid til anden. Beskær gerne din plante om vinteren for at holde den form du ønsker, samt give den mere energi til ny vækst. 

Gødning: En nyindkøbt plante er allerede gødet og vil trives fint de første 5-8 måneder. Derefter skal du gøde din plante en gang om måneden i dens vækstsæson, fra april til august.

Gød ikke din plante om vinteren, da den har brug for en pause i de koldere måneder.

Mængden af gødning afhænger af hvilken gødning du bruger. Vi anbefaler, at holde sig til den lavere ende af den anbefalede dosis på flasken, for at undgå overgødning.