Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Pineapple StarPineapple Star

Bromeliad Cryptanthus

easyscore

 

Denne plantes skønhed tiltrækker opmærksomhed, og derfor kan det også være svært at forestille sig, at den er hjemhørende i underskoven, i Brasiliens regnskove, hvor den lever sit liv i det skjulte. Planten gemmer sig under regnskovens høje planter og dette skjulte liv gør, at den ikke bliver særlig høj, men vokser i bredden.

Plantens smukke pink farve ændrer sig efter de lysforhold, den udsættes for. Placeres den i en mørk krog, vil du se, at farven bliver mere mat-grønlig, og når planten får en lys placering, vil farven blive mere kraftig pink og dyb.

Botanisk navn: Bromeliad Cryptanthus.

Kært barn, mange navne: Planten er også kendt under det danske kaldenavn, Jordstjerne.

 

Pasning

Vanding:  Giv vand når jorden er tørret ud i overfladen. Når du vander, er det vigtigt, at du ikke vander ned i plantens roset, da vandet kan have svært ved at komme ud igen og få planten til at rådne. Vand derfor altid planten i pottens jord.

Placering: Planten trives bedst ved placeringer uden direkte lys. Dens oprindelige vilde liv, i skovbunden, gør at den trives bedst på lettere skyggefulde placeringer, eller et sted, hvor der blot er sollys et par timer om dagen. 

Temperatur: Placér din Pineapple Star ved stuetemperatur (15-30 °C.) 

 

Se udvalget