Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Astrophytum myriostigma

Astrophytum myriostigma

Astrophytum myriostigma 

easyscore

Lidt om planten

Botanisk navn: Astrophytum myriostigma 

Kælenavne: Fossil Cactus

Astrophytum myriostigma, også kendt som Biskoppens Hat eller Stjernekaktus, er en sjov og anderledes kaktus. Dens navn referer til dens stjerneformede takker og kuppellignende udseende, da den næsten ligner en biskops hat.

Astrophytummer er nogle af de mest unikke kaktusser du kan eje, da ikke én kaktus er ens. Hver kaktus kommer med 3-7 stjerneformede takker, hvor deres farve kan variere. Nogle er helt skinnende og fås i en livlig grøn, mens andre har bitte små hvide prikker, der får kaktussen til at fremstå helt lys.

I modsætning til traditionelle kaktusser, der ofte har pigge og stikker, har astrophytummer ikke torne. Derfor er den også et oplagt valg til dem, der elsker alle kaktussens egenskaber, men foretrækker en blid plante.

Uanset hvad, er vi sikre på at en Astrophytum myriostigma kan bringe lidt stjerneglæde ind i din indretning.

Fun fact: Grundet dens unikke udseende og langsomme vækst, betragtes denne kaktus som et samleobjekt, især i de større størrelser.

Astrophytum myriostigma

Astrophytum myriostigma pasning

Som så mange andre kaktusser er en astrophytum en af de nemmeste planter du kan have i dit hjem. Her får du vores tips og tricks til at holde din kaktus glad og i live.

Lys og placering: En Astrophytum elsker sollys og trives både i en vindueskarm i direkte sollys eller på en placering med lyst, indirekte lys.

Vanding: En Astrophytum er en tørketolerant plante, der ikke kræver meget vand og foretrækker at tørre ud mellem vandingerne. Om sommeren skal du tjekke din plante en gang om måneden. Når dagene bliver koldere og længere, kan du nøjes med at tjekke og vande hver 2-3 måned.

Er du i tvivl gælder følgende tommelfingerregel: vand hellere en gang for lidt, end en gang for meget. 

Har du brug for flere tips og tricks til vanding, kan du læse vores store vandingsguide lige her.

Temperatur

En Astrophytum tåler temperaturer fra 10-30 grader.