Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Aglaonema ‘Pinky Promise’

Aglaonema Pinky Promise

Aglaonema 'Pinky Promise'

Easyscore - 3 stars_Tegnebræt 1 kopi.png__PID:8d6388c5-2d43-430a-a492-b0615fc6bebc

Botanisk navn: Aglaonema anyamanee

Populærnavne: Aglaonema ‘Pinky Promise’, Chinese Evergreens   

Aglaonema ‘Pinky Promise’ er en skøn plante, især til dig der ønsker at tilføje lidt farve ind i hjemmet. Planten er kendt for dens smukke brogede blade, der kommer med et grønt, lyserødt og rødt farvespil. Nye blade vil oftest have en sart rosa nuance, der med tiden vil udvikle sig til en dybere pink, jo ældre bladene bliver.

Da Aglaonema Pinky Promise har en langsom vækst, får du en plante der er nem at håndtere og som bringer lidt romantik og friske fornemmelser ind i hjemmet året rundt.

Aglaonemaen er også kendt som ‘Chinese evergreens’ og er associeret med den kinesiske filosofi Feng Shui. Derfor siges det ofte, at aglaonema briger held og positiv energi til deres ejere, hvilket gør den til en oplagt gave til en du har kær.

Fun fact: genus-navnet ’aglaonema’ stammer fra de græske ord for ’lys’ og ’tråd’, hvilket referer til plantens farverige spil og detaljerede bladmønstre.

 

Aglaonema ‘Pinky Promise’ pasningsguide

Kender du det, med at man bliver forelsket i en plante, kun for at se den visne hen i hjørnet? Det behøver du slet ikke at være bange for med Aglaonema ’Pinky Promise’. Sammenlignet med andre farverige planter, er Pinky Promise slet ikke så sart. Hvis du giver den en smule kærlighed, holder den sig glad og sund længe.

Lys og placering: Aglaonema Pinky Promise trives bedst når den stilles i lyst, indirekte lys. Planten kan tåle en lidt mørkere placering, men dette kan påvirke bladenes farveintensitet.

Undgå direkte sollys, da det kan svitse bladene.

Vanding: Pinky Promise planter foretrækker fugtig jord, men uden at den er sjaskvåd. Som tommelfingerregel er det godt at tjekke planten hver 4-7 dag om sommeren, og hver 7-14 dag om vinteren.

Vil du være på den sikre side? Så tjek de øverste 2,5 cm af jorden. Hvis jorden føles tør, er det tid til at vande. Ellers venter du et par dage.

Brug gerne vand der har stuetemperatur, da for koldt vand kan give planten et kuldechok.

Læs gerne vores fulde guide til vanding af planter lige here.

Temperatur: Pinky Promise planter trives bedst når temperaturen ligger mellem 18° - 28°

Gødning: En nyindkøbt Pinky Promise er allerede gødet. Vores 6 cm plante vil derfor trives fint de første 3-5 måneder måneder. Derefter skal du gøde din plante en gang om måneden i dens vækstsæson, fra april til august.

Gød ikke din plante om vinteren, da den har brug for en pause i de koldere måneder 

Mængden af gødning afhænger af hvilken gødning du bruger. Vi anbefaler, at holde sig til den lavere ende af den anbefalede dosis på flasken for at undgå overgødning.