Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Velvet Calathea

Velvet Calathea Rufibarba

Velvet Calathea

Calathea rufibarba

Lidt om planten

Denne smukke og anderledes plante er en rigtig "sanse-plante". Når man føler på plantens blade, er det nærmest som at røre det blødeste stykke fløjl. Plantens lange og slanke blade har en dyb-grøn farve på oversiden og på bladenes underside er den smukkeste bordeaux farve. En fantastisk farvekombination, der skaber et naturligt spil i planten og er med til at give den personlighed.

Hvis du godt kan lide at lege med din indretning og have planter, der tilfører noget helt unikt, så er Velvet Calathea et virkelig godt valg.

Botanisk navn: Calathea rufibarba

Pasning

Vanding: En Velvet Calathea har bedst af at blive vandet med jævne mellemrum, når de øverste 1-2 cm jord begynder at være let tørre. OBS: I vinterperioden vil din plante ikke have brug for vanding lige så ofte, men du skal stadig være opmærksom på, at den ikke udtørrer.

Placering: Denne plante egner sig faktisk rigtig godt til de lidt mørkere placeringer, hvor solen ikke rigtigt når hen. Så hvis du kan finde en ledig hjørneplads i et ellers lyst rum, vil det sikkert være den perfekte placering for din Velvet Calathea.

Temperatur: Velvet Calathea trives ved stuetemperatur mellem 15-30 °C. Den tåler ikke kold træk, så du skal ikke placere den et sted, hvor den udsættes for træk fra døre og vinduer.

Ekstra forkælelse

Luftfugtighed: Ligesom resten af Calathea-familien, elsker Velvet Calathea høj luftfugtighed og at stå i let fugtig jord. Den ved ikke noget bedre end at få et bad med en forstøverflaske. Det øger luftfugtigheden omkring planten og samtidig får den fjernet støv fra bladene, så dens farvespil vil stå endnu tydeligere frem.

Gødning: I foråret og sommeren må du gerne gøde din Velvet Calathea en gang imellem, hvis du vil booste dens vækst. På den måde vil du kunne påvirke den til at blive højere og mere fyldig. I vinterperioden er der dog ingen grund til at gøde den, da det faktisk kan have den modsatte effekt og slå planten ihjel.