Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Gummiplante

Gummi-plante

Gummiplante

Ficus elastica

Lidt om planten

Med oprindelse i lande som Indien, Nepal, Kina og Malaysia er gummiplanten vant til et varmt tropisk klima. Gummiplanten er kendetegnet ved de brede og skinnende blade, som har gjort den til en populær indendørsplante i mere end 100 år – faktisk mener man, at gummitræet første gang sås som indendørsplante i den victorianske tid, ca. år 1837-1900, hvor Dronning Victoria regerede i England.

Gummiplanten passer i de fleste hjem fordi, den har en enkelthed over sig, der matcher godt til det rene og enkle look, der kendetegner den skandinaviske indretningsstil.

Botaniske navn: Ficus elastica 

Pasning

Gummiplanten er en nem stueplante at passe, derfor er den også god til begyndere eller til dig, der ikke har tid til krævende planter.

Vand: Når overfladen på jorden begynder at være tør, bør du vande din gummiplante. Mærk efter med en finger og vand, når den øverste centimeter jord er tør. Hvis du er i tvivl, om det er tid til at vande, så vent gerne en ekstra dag, da overvanding virkelig ikke er godt for din plantes trivsel.

Placering: Gummiplanten bryder sig ikke om at blive flyttet for meget rundt. Det er derfor vigtigt, at du tager hensyn til dette, når du placerer den i din indretning. Gummiplanten er ideelt placeret et sted, hvor der er godt med indirekte lys, og uden direkte sollys i timerne midt på dagen.

Temperatur: Planten trives godt ved rumtemperaturer på 15-30 °C. Den er ikke glad for kulde, så placer den ikke et sted, hvor temperaturen risikerer at komme under 15 °C.

Ekstra forkælelse

Luftfugtighed: Gummiplanten er ret nem, når det kommer til luftfugtighed, da den generelt set klarer sig rigtig godt med den fugtighed, der findes i de fleste hjem. Hvis det er en meget varm sommer, kan man overveje at forstøve bladene med vand. Som vandet på bladene fordamper, vil luftfugtigheden omkring planten stige og din gummiplanten vil helt sikkert takke dig.

Støv: Gummiplanten har pga. sine forholdsvis store blade tendens til at samle støv. Hvis du støver bladene af engang imellem, vil det få bladene til at fremstå smukke og skinnende igen, og de vil bedre kunne "ånde". Brug en blød, fugtig klud og undgå at gnubbe på bladene. Du kan også vælge at spraye din gummiplante med vand for at øge luftfugtigheden omkring den samtidig - det vil også afhjælpe en del af problemerne med støv på planten.

    Gødning: I den varme periode fra ca. april til august/september kan gummiplanten godt lide at få gødning med jævne mellemrum. Følg doseringsvejledningen på dit gødningsprodukt og undgå helt at gøde i vinterperioden.