Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Black Velvet

Alocasia 'Black Velvet'

Black Velvet

Alocasia

Lidt om planten

Black Velvet er en fascinerende plante, der har sin oprindelse i Sydøst-asien. Plantesamlere mener, at planten oprindeligt har vokset i junglen på øen Borneo og menes at være blevet opdaget i 1860’erne af engelske plantesamlere, der ledte efter nye orkidéer og stueplanter. Da planten først blev introduceret, var den forbeholdt et fåtal, da den var sjælden og derfor meget bekostelig. I dag er vi så heldige, at denne smukke plante kan skabe skønhed i alle hjem.

Black Velvet er karakteriseret ved dens dekorative blade. Bladene er, som navnet indikerer, sorte og har en mat, fløjls-agtig overflade. Det lyse mønster i bladene tangerer over i sølv, der er med til at give den et eksklusivt udseende.

Botaniske navn: Alocasia 'Black Velvet'

 

Pasning

Black Velvet er en plante, der er forholdsvis nem at passe - selv for en nybegynder.

Vanding: Black Velvet tåler udtørring og foretrækker faktisk, at dens jord er ret tør, inden du vander den igen. Det betyder også, at planten hellere vil vandes en gang for lidt, end en gang for meget. Tjek plantens jord 1-2 gange om ugen og vand, når jorden føles godt tør.

Placering: Black Velvet vil gerne placeres i et rum med indirekte sollys. Ligesom os mennesker, kan planten blive solskoldet. Derfor skal du undgå at planten står i direkte sollys, da den med mange timer i skarp sol, vil kunne få solskader på bladene.

Temperatur: Black Velvet foretrækker varme og trives ved rumtemperatur på 15-30 °C.

 

Ekstra forkælelse

Selvom Black Velvet ikke er jordens sværeste plante at passe, er der alligevel et par nemme ting, du kan gøre for at forkæle den.

Støv: Black Velvet har tendens til at samle støv på bladene pga. den fløjls-agtige overflade. Derfor kan du med fordel støve bladene af med en opvredet klud med jævne mellemrum. Det vil give din Black Velvet de bedste muligheder for at kunne optage lys og fugt gennem bladene, og det vil få dens smukke sorte blade til at fremstå med ekstra farve og dybde. 

Forstøvning: Hvis du vil virkelig vil forkæle din plante, vil din Black Velvet elske et "bad" med en vandforstøver. Det holder luftfugtigheden høj og det fjerner støv fra bladene. Black Velvet kan dog ikke lide at stå i meget våd jord - det skal du huske på, når du leger med forstøvning. Det bedste, du kan gøre, er at prøve dig frem og finde din egen måde, hvorpå du opnår den rette luftfugtighed samtidig med, at du får det rette forhold vand i plantens jord.

    Gødning: I den varme periode fra ca. april til august/september kan Black Velvet godt lide at få gødning engang imellem. Følg doseringsanvisningen på dit gødningsprodukt og undlad helt af gøde i vinterperioden. Her er planten i "dvale" og kan ikke optage næringsstofferne.