Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Bayonet-planter

Bayonet-planter

Bayonet-plante

Sansevieria 

Lidt om planten

Disse planter er nogle af de allernemmeste planter, du kan have i dit hjem, da de kan overleve flere måneder uden lys og vand. Du skal blot være opmærksom på at udgå frost og overvanding, hvis planten skal holde længe.

Botanisk navn: Sansevieria 

Kært barn har mange navne: Bayonet-planten har gennem årene fået flere populære kaldenavne. Blandt andet hører man også ofte folk referere til den som Snake Plant eller Svigermors skarpe tunge.

 

Varianter af denne plante

Hos Feldborg Growers dyrker vi mange varianter af bayonet-planten, så du har rig mulighed for sammensætte din egen lille bayonet-samling, der passer til netop din boligindretning.

Sansevieria zeylanica: Er kendetegnet ved sine flade og brede vifte af blade med næsten marmoreret mønster i lyse og mørkegrønne nuancer.

Sansevieria javanica: Har smallere og mere mat-grønne blade, end de øvrige sansevieria-varianter. Den har en charmerende, vild vækst og en god fyldig krop.
Javanica har fra naturens side brune spidser, så hvis du oplever dette, er det ikke nødvendigvis udtryk for, at du gør noget forkert.

Sansevieria laurentii: Er den variant, som mange også vil kende som Svigermors skarpe tunge. Den er karakteriseret ved de lange gul-grønne blade, og det er en af de sansevieria-typer, som kan blive meget stor.

Sansevieria 'Superba': Denne variant minder meget om laurentii, men har tykkere og bredere blade med større kontrast mellem de forskellige nuancer på bladene. 

Sansevieria trifasciata 'Silver': Denne variant er meget populær pga. sin helt lyse, matte farve. Tilnavnet 'Silver' skyldes, at den med tiden kan blive næsten helt lysegrå, hvis den står i fyldt sollys.

 

Pasning

En bayonet-plante er enormt nem. Vi tør faktisk godt love, at alle kan passe den, så længe man ikke vander den for ofte eller udsætter den for frost.

Vanding: Det er vigtigt, at en bayonet-plante tørrer ud mellem vandingerne. Derfor skal den også kun vandes en smule ca. hver anden måned, eller når bladene begynder at blive lidt bløde i det.

Placering: Ligesom resten af sansevieria-familien er bayonet-planten super nem ift. placering. Den kan stå alle steder i din bolig - lige fra den mørkeste krog til et sydvendt vindue med fuld sol. 

Temperatur: Da planten stammer fra tropisk klima, har den det bedst ved temperaturer omkring 15-30 °C.