Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Zanzibar Gem

Zanzibar Gem

Zamioculcas

Lidt om planten

Zanzibar Gem har eksisteret i naturen i århundreder, men blev introduceret som potteplante i 1990’erne. En særdeles populær plante, der kræver et minimum af opmærksomhed. Hvis du lader planten vokse, vil den kunne meget blive stor og egne sig perfekt som gulvplante.  

Botaniske navn: Zamioculcas

 

Pasning

Hvis du indimellem glemmer dine planter, er Zanzibar Gem den perfekte plante for dig. Den er nem at passe - derfor er det også en plante, der vil sprudle af sundhed med et minimum af pleje.

Vanding: Zanzibar Gem tåler udtørring. Afhængig af hvor varmt din plante står, eller om det er vækstsæson, kan du tjekke din plantes jord 2-3 gange om måneden og vande den, hvis de øverste 2 cm af jorden er helt tørret ud. Den gyldne regel er hellere lidt for lidt vand, end lidt for meget, når du har med en Zanzibar Gem at gøre.

Placering: Zanzibar Gem er meget nem i forhold til placering - det er nemlig en af de få planter, der ikke har brug for særlig meget sollys. Den vil trives på de fleste placeringer, så længe den ikke står i direkte sollys.

Temperatur: Zanzibar Gem vil trives ved almindelig rumtemperatur på 15-30 °C. 

Ekstra forkælelse

Zanzibar Gem en nem at passe i det daglige, men herunder er der nogle små fif til, hvordan du kan give den lidt ekstra kærlighed.

Støv: Zanzibar Gem ilter luften igennem dens smukke blade, derfor synes den, at det er dejligt, hvis du med mellemrum støver dens blade af. Det får dens blade til at fremstå skinnende igen, og som en ekstra bonus giver du planten mulighed for at ilte bedre - og dermed give dig et bedre indeklima. Når du støver din plante af, bør du bruge en fugtig, blød klud og med let hånd tørre bladene af, uden at grubbe hårdt på dem.

Ompotning – hvis du ønsker en stor plante: Zanzibar Gem kan vokse sig ret stor, og hvis du gerne vil give den helt optimale vækstforhold, kan du ompotte din plante med jævne mellemrum. Når du giver din plante en større potte, giver du rodnettet mulighed for at udvikle sig yderligere, samtidig med at den nye jord vil kunne give planten lidt ekstra næring at trække på.
Det er tid til at ompotte, når din plantes rodnet begynder at være synligt langs jordens kant nede i potten. Du vil tydeligt kunne se effekten af en ompotning om foråret eller sommeren, hvor Zanzibar Gem er inde i en vækstperiode.

Gødning: Zanzibar Gem kan godt lide en smule gødning en gang om måneden i vækstperioden fra april til august. Undlad helt at gøde i vinterhalvåret, hvor planten ikke er i stor vækst.