Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

White Measure

White Measure

Philodendron

Lidt om planten

I Philodendron-familien findes der mange sorter, men White Measure er en af de mere specielle varianter med de ekstremt smukke og feminine blade. Selve bladet er mørkegrønt, når planten er helt ung, men som den vokser, vil det hvide mønster på bladene blive mere og mere fremtrædende. Mønsteret minder om stregerne, man kender fra en lineal, og derfor har den fået kaldenavnet 'White Measure'. 
Navnet "Philodendron" kommer fra græsk. ”Philo” betyder "at elske", og ”dendron” betyder "træ". Derfor kan Philodendron frit oversættes til ”et elsket træ”.

I din indretning vil White Measure være med til at forstærke dit personlige præg gennem valget af planter. Den er nem at placerer i din indretning og ikke nok med, at den giver et forbedret indeklima, så vil du også få en daglig påmindelse om dens oprindelse under varmere himmelstrøg.

Botanisk navn: Philodendron

Kaldenavne: Philodendron birkin og White Measure 

Pasning

White Measure er ligesom resten af philodendron-familien en forholdsvis taknemmelig plante, når det kommer til pasning. Den er rimelig nem at gå til, og hvis du bare overholder et par simple guidelines, vil den kunne trives i de fleste hjem.

Vanding: Du bør som udgangspunkt vande din White Measure regelmæssigt, så jorden ikke tørrer helt ud mellem vandingerne. Sørg for ikke at overvande din plante, så lad det øverste lag jord (1-2 cm) være tørt, inden du vander igen.

Placering: White Measure vil gerne placeres i et rum med masser af indirekte sollys. Du må ikke placere din White Measure i en mørk krog, men heller ikke i direkte sollys. Dens smukke blade tåler ikke solen direkte stråling og vil få skader og rådne.

Temperatur: Trives godt ved rumtemperatur på 18-30 °C.

Vækst: White Measure er en plante, der kan vokse hurtigt, hvis du passer den rigtigt. Den kan godt finde på at vælte til en side over tid - hvis du vil undgå det, kan du give den en pinde i jorden til at støtte sig op af.
'White Measure' er i tæt familie med 'Rojo Congo'-varianten, og er du heldig, kan planten finde på at skyde et helt bordeaux-rødt blad og nærmest dele sig i to forskellige varianter i samme potte. 

Ekstra forkælelse

Selvom White Measure ikke er jorden sværest plante at passe, er der alligevel nogle ting, man kan forkæle den med.

Luftfugtighed: White Measure er en tropisk plante og typisk for disse er, at de godt kan lide en højere luftfugtighed end den, vi har i det danske klima. Hvis det er en meget varm sommer, kan du med fordel spraye bladene med vand fra en forstøverflaske - så vil det lige så stille stå og fordampe. På en kold vinterdag kan du placere en skål med vand på en varm radiator i plantens nærhed, som så langsomt vil fordampe og øge luftfugtigheden omkring planten.

Støv: Det smukke hvide mønster i bladene på din White Measure vil fremstå endnu smukkere og mere klart, hvis du indimellem får fjernet støvet fra din plantes blade. Desuden vil din plantes blade bedre kunne "ånde", hvis de med jævne mellemrum renses for støv. Når du støver din plante af, kan du bruge en blød, fugtig klud. Hvis du vælger at forstøve din plante med vand for at øge luftfugtigheden, vil det også afhjælpe problemer med støv på planten.

Vand-typer: Det har betydning for din plante i det lange løb, hvilken type vand du vælger at bruge. Postevand indeholder mineraler og kalk i højere grad, end hvad din plante har brug for. Over tid kan det gøre, at din plante får svært ved at ”trække vejret”, hvilket vil påvirke dens vækst og udseende. Langt størstedelen vander deres planter med helt almindeligt postevand, men hvis du gerne vil forkæle din dronninge-palme og få den til at leve længst muligt, er vanding et godt sted at sætte ind:

  1. Brug regnvand, demineraliseret vand eller overskudsvand, der har kogt i elkedlen, når du vander. Det indeholder mindre kalk og vil være med til at forøge din plantes levetid og sundhed.
  2. Sørg for at vandet er omkring rumtemperatur (15-25 grader). Når du bruger for koldt eller for varmt vand, kan din plante ”blive forskrækket” over den pludselige ændring i temperatur. 

Gå til White Measure i shoppen