Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Violinfigen

Ficus lyrata planter pasning

Violinfigen

Ficus lyrata

Lidt om planten

Violinfigen er en af ​​de mest trendy planter i øjeblikket. Oprindeligt kommer den fra det tropiske lavland i de vestafrikanske regnskove. Planten er kendetegnet ved de store og flotte blade, som står i kontrast til de slanke grene.

Violinfigenen er god i indretningen, da den med sit smukke ydre og store blade næsten er et møbel i sit selv, der hiver troperne og naturen indendøre.

Botanisk navn: Ficus lyrata

  

Pasning

Vanding: Planten skal vandes, når jorden er tørret ud i overfladen. Prøv at sætte en finger i jorden. Hvis det føles tørt, så vand den med det samme - hvis den føles fugtigt, så lad den bare være i et par dage. Vær opmærksom på, at ligesom næsten enhver anden plante, så kan den ikke lide at have permanent fugtige rødder.

Placering: Din Violinfigen vil have bedst af at stå lyst, enten i indirekte sollys eller et sted, hvor den højest får direkte sol et par timer om dagen. Violinfigen er ikke særligt glad for træk, det er derfor en god tommelfingerregel, at du ikke placerer den ved døre og vinduer, hvor der kommer kold luft ind. 

Temperatur: Planten tolererer temperaturer fra 15 til 30 ° C.
 

Ekstra forkælelse

Violinfigen kan godt lide at blive forkælet. Trods sit robuste ydre, er der nogle ting, du kan gøre for at optimere dens trivsel.

En fast placering: Jo større dit violin-figentræ er, jo sværere har det ved at tolere at blive flyttet rundt. Forsøg derfor at finde et godt sted til din plante fra start, og flyt den derefter ikke for ofte. Det kan stresse planten, så den begynder at tabe sine blade.

Støv din plante af: Ligesom alle andre ting i hjemmet, vil din plante blive støvet. Når de store blade bliver dækket af støv, forhindrer du bladene i at ”ånde” og sollyset i at nå ind til dem. Derfor kan du med fordel tørre bladene af med en blød, fugtig klud i ny og næ. Violinfigen-plantens blade er store og faste, så det kan gøres ret hurtigt, og til gengæld vil din plante stå tilbage med en fin glansfuld overflade på bladene. 

Gødning
I månederne fra marts til august kan du med fordel give planten et skud flydende gødning en gang om måneden, hvis du gerne vil have den til at vokse ekstra meget.
OBS: Du bør ikke gøde planten i vinterhalvåret.