Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Fiddle-Leaf Fig

Ficus lyrata planter pasning

Fiddle-Leaf Fig

Ficus lyrata

easyscore

Violinfigenen er kendt for sine store robuste læderagtige blade, formet som en violin. Når man kigger nærmere efter, vil man opdage, at bladene har et sirligt og detaljeret mønster. Oprindeligt stammer violinfigenen fra det tropiske lavland, i de vestafrikanske regnskove. I gamle dage blev bladene brugt til et praktisk formål, de blev tørret og brugt til at rulle cigarer. Derfor er Ficus lyrata også kendt som 'Tobacco Plant'

Ficus lyrata fås i mange forskellige former og størrelser. De yngre med en tynd stamme og de ældre med en tykkere stamme. Det karakteristiske look og de mange størrelser, har gjort planten ret populær i Scandinavien over de sidste par år.

Familie: Violinfigenen er af morbær slægten og er i familie med de figentræer, som man bruger til produktionen af spiselige figener. I sine oprindelige omgivelser kan Violinfigenen også bære frugt, disse er dog ikke spiselige.

Botanisk navn: Ficus lyrata

 

Fiddle Leaf Fig.

Pasning

Vanding: Planten skal vandes, når jorden er let udtørret. Du skal ikke vande, hvis jorden er fugtig, rødderne kan ikke ånde, hvis plantes jord er konstant våd.

Placering: Violinfigenen elsker lys, så giv den gerne en placering, hvor solen kan skinne på den et par timer om dagen, eller hvor planten kan få masser af indirekte lys. Violinfigenen trives ikke, hvis den udsættes for træk, det er derfor en god tommelfingerregel, at du ikke placerer planten ved døre og vinduer, hvor der kommer kold luft ind. Jo større din Violinfigen er, jo mindre bryder planten sig om, at man flytter for meget rundt på den. Prøv at finde den perfekte placering fra start. På den måde undgår du, at din plante begynder at tabe sine blade, fordi den bliver ”stresset” over at blive flyttet rundt.

Temperatur: Violinfigenen tåler temperaturer fra 15° C til 30° C.

Gødning
I månederne fra marts til august kan du med fordel give planten flydende gødning én gang om måneden, hvis du gerne vil have den til at vokse ekstra meget.
OBS: Du bør ikke gøde planten i de mørke vinter måneder.

 

Se udvalget her