Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Swiss Cheese Plants

Swiss Cheese-planter

Swiss Cheese Plants

Philodendron 'Minima'  og  Monstera Deliciosa

easyscore

------

Responsive Flexbox

The "flex-direction: row;" stacks the flex items horizontally (from left to right).

The "flex-direction: column;" stacks the flex items vertically (from top to bottom).

Resize the browser window to see that the direction changes when the screen size is 800px wide or smaller.

1
2
------

Der ikke noget at sige til, at denne plante får en til at føle, at man befinder sig under mere eksotiske himmelstrøg. Swiss Cheese er en klatreplante, og i dens naturlige omgivelser i regnskoven vil man se, at planten slynger sig op af træer, hvor den kan vokse sig ekstrem stor.

Swiss Cheese planten er kendetegnet ved sine store og smukke blade, der har huller, som man kender det fra schweizisk ost - hvorfra tilnavnet stammer.

Da det er en klatreplante af natur, bør man støtte planten med pinde, i takt med at den vokser sig større, hvis man vil undgå, at den breder sig i alle retninger.

 

Varianter 

Monstera Deliciosa

Denne variant er den ældste art også kendt som Fingerphilodendron. Den vokser langsom og får først fliger i bladene når de når over ca. 20 cm i diameter.

Philodendron Minima

Denne variant er en nyere variant som vokser hurtigere og har flere blade i forhold til stænglernes længe. Denne kaldes også Mini Monstera, fordi den ligner Monstera rigtig meget. Men det er ikke en Monstera, dog er den i samme familie nemlig Araceae-faillien. Denne type er også kendt som Phaphidophor tetrasperma.

Pasning

Swiss Cheese er en rimelig nem og taknemmelig plante at passe, derfor egner den sig godt til de fleste hjem. Hvis du ikke har så grønne fingre, er det en rigtig god begynderplante.

Vanding: Når man tager i betragtning, at Swiss Cheese planten stammer fra et tropisk klima, er den faktisk ikke så krævende i forhold til vand. Når jordens øverste lag (1-2 cm) er tør, skal du vande. I de varme perioder kan du tjekke planten et par gange om ugen, mens du i de koldere perioder kan nøjes med at tjekke den en enkelt gang om ugen. Overvanding er Swiss Cheese plantens værste frygt – rodnettet kan ikke ånde, hvis det konstant er under vand og vil derfor begynde at rådne. Er du i tvivl - så vand hellere en gang for lidt, end en gang for meget.

Placering: Når du placerer din Swiss Cheese plante, er den faktisk ret nem at have med at gøre. Du skal ikke sætte den der, hvor middagssolen skarpe stråler rammer og heller ikke i det mørkeste hjørne, men alle placeringer derimellem vil være fine. 

Temperatur: Trives godt ved rumtemperatur på 15-30°C. 

Ekstra forkælelse

Som der tidligere er nævnt, er Swiss Cheese en relativt nem plante at passe og få succes med. Det betyder dog ikke, at den ikke vil nyde, hvis du kræser lidt for den i ny og næ.

Støv: Da Swiss Cheese plantens blade har en ret stor overflade, kan der godt sætte sig støv på dem. Hvis du støver bladene af engang imellem, vil det få bladene til at fremstå smukke og skinnende igen, og de vil bedre kunne "ånde". Brug en blød, fugtig klud og undgå at gnubbe på bladene. Du kan også vælge at spraye din plante med vand for at øge luftfugtigheden omkring den samtidig - det vil også afhjælpe en del af problemerne med støv på planten.

Gå glad i bad: En Swiss Cheese plante kan faktisk godt lide et lille bad ind i mellem. Det øger nemlig luftfugtigheden omkring planten og minder den om det tropiske klima, den oprindeligt kommer fra. Det er strengt taget ikke noget, den behøver, men din plante vil elske, at komme ud på havebordet eller altanen og nyde en lun sommerregn.
I mangel af regn, kan du også forkæle den med et bad under bruseren eller du kan blot give den et ”on the spot shower” med en forstøverflaske.

  Gødning: I den varme periode fra ca. april til august/september kan Swiss Cheese planten godt lide at få gødning en gang imellem. Det vil kunne booste dens vækst, så hvis du gerne vil have din Swiss Cheese plante til at gro mere vildt og eksplosivt, er gødning et godt trick. I vinterperioden skal du dog ikke give din plante gødning. 

   

  Se udvalget her

   

   

   

   

  W3.CSS

  Accordions

  An accordion with lists:

  • Jill hkjhdkfgdfofoftod
   bfksrwkgooyfsoyfor
  • Eve
  • Adam