Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Samurai-plante

Samurai-plante

Sansevieria ehrenbergii

Lidt om planten

Samurai-planten er en af de nemmeste planter, du kan have i dit hjem. Planten stammer oprindeligt fra åbne og tørre områder i Afrika. Derfor kan den også klare både direkte sol og høje temperaturer. I de tykke blade gemmer den vand til tørre perioder, så den skal vandes meget sjældent. Langs bladkanten ses en smuk gylden farve, som står i kontrast til plantens dybe grønne farve.

Botanisk navn: Sansevieria ehrenbergii

 

Pasning

Vanding: Samurai-planten er enormt nem ift. vanding. Den kræver meget let vanding i sommerhalvåret og i vinterhalvåret kan den overleve flere måneder uden vand. Det er vigtigt, at din samurai-plante når at tørre ud mellem vandingerne. Det er faktisk sådan, den trives bedst. Så hold øje med jorden ved din samurai-plante og er den helt tør, må du gerne vande lidt igen.

Placering: Ligesom resten af sansevieria-familien er samurai'en fantastisk nem at give en god placering. Den kan overleve i alt fra den mørkeste krog i stuen til et varmt sydvendt vindue i direkte sol. Den bliver dog flottest, hvis den står i indirekte sol.

Temperatur: Stil din samurai-plante ved temperaturer mellem 15-30 °C.