Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Lykkekastanje

Pachira Aquatica trunk Lucky Chestnut plante pasning


Lykkekastanje

Pachira aquatica

Lidt om planten

Lykkekastanjen stammer oprindeligt fra den centrale del af Amerika, mellem Mexico og Costa Rica, og er en anerkendt plante indenfor Feng Shui-filosofien, hvor man mener, at planten bringer lykke og velstand til et hvert hjem, hvor den trives. 

Navnet Lykkekastanje refererer til en historie omkring plantens oprindelse, hvor en fattig mand bad en bøn til gud om mad, hvorefter han fandt denne ”mærkelige” plante. Han så planten som et tegn fra gud og tog den med hjem, hvor han begyndte at dyrke frøene fra planten. Han havde så stor succes med at sælge disse planter, at han så planten som et mirakel. Derfor siges det, at planten kan bringe liv, energi og rigdom til det hjem, den står i. 

Botanisk plantenavn: Pachira aquatica

Kært barn har mange navne:  Lucky Chestnut (lykkekastanjen) kaldes også Money Tree.

 

Pasning

Vanding: Vand planten ca. 1 gang om ugen eller hver 14 dag, når jorden i overfladen er tørret ud ca. 3-7 cm ned i potten. Dette er afhængigt af diameteren på den potte, din plante står i. Jorden tørrer som regel hurtigere ud i en lille potte.

Placering: Selvom de slanke og elegante blade på Lucky Chestnut kan virke skrøbelige, er det faktisk en ret hårdfør plante, der trives både i sol og skygge. Den bør dog ikke stilles i direkte sollys hele dagen lang. Hvis du placerer en Lucky Chestnut i et lyst miljø, vil planten typisk vokse hurtigt, mens den vil vokse langsomt. hvis du stiller den i et mere skyggefuldt miljø.

Temperatur: Planten tåler temperaturer mellem 8-30 °C.

 

Ekstra forkælelse

Selvom din Lucky Chestnut vil trives med den allerede beskrevne pasningsvejledning, vil den elske lidt ekstra opmærksomhed – og give dig mangfoldigt igen i vækst og skønhed.

Støv
For at bladene på din Lucky Chestnut kan ånde optimalt, er det en god ide at støve din plante af med en blød fugtig klud, ligesom du vil støve dine hylder af. Pas dog på ikke at gnide på de tynde blade.

Luftfugtighed
Lucky Chestnut stammer fra et fugtigere klima end Danmark og derfor kan du med fordel lege med at højne luftfugtigheden omkring din plante. 
Hvis din plante begynder at få gule blade, vil det sandsynligvis skyldes for lav luftfugtighed. Prøv i så fald at sprøjte bladene med ved hjælp af en forstøversprøjte med jævne mellemrum. Giv kun et tyndt lag, så der ikke samler sig små "vandpytter" på bladene. Hvis du bruger en forstøversprøjte, vil der heller ikke være behov for at støve din plante af så ofte.

Gødning
I sin første levetid vil Lucky Chestnut ikke have brug for gødning, men senere vil din plante have godt af at få gødning ca. hver 14. dag, da det vil være med til at skabe trivsel og vækst.