Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Peacock Plants (Calathea)

Peacock Plants

Påfugleplanter

easyscore

Botanisk navn: Calathea (Goeppertia)
Kælenavne: Påfugleplanter, fiskebensplanter

 

Med deres smukke og livlige blade er Calathea planter kendt for at være nogle af de mest forbløffende stueplanter at eje. De flotte mønstre på deres blade tilføjer et fortryllende og dramatisk touch til ethvert rum, de indtager.

Det er ikke overraskende, at Calathea-slægten har fået sig interessante kælenavne, som påfugleplanter eller fiskebensplanter. 

Vær ikke overrasket, hvis din Calathea lukker sine blade om natten, kun for at folde dem ud igen, når morgenen bryder frem. Planterne er nemlig kendt for deres 'søvndans', hvor de lukker bladene sammen om natten, kun for at åbne dem igen, når lyset bryder frem.

Med mange varianter at vælge imellem, der hver har deres unikke karakteristika, farve og form, kan man finde en Calathea der passer enhver planteentusiast.

Hos EasyCare finder du 10 fantastiske varianter:

Calathea insignis, Calathea Sanderiana, Calathea Beautiful Star, Calathea 'Makoyana', Calathea Rufibarba, Calathea Orbifolia, Calathea Freddy, Calathea Illustris, Calathea Dottie, Calathea Rosey.

 

Pasning af Calathea planter

Vanding

Calathea planter har bedst af at blive vandet med jævne mellemrum, når de øverste 1-2 cm jord begynder at være let tørre. Typisk vil dette være 1 gang om ugen.

De kan godt tåle, at du glemmer at vande den ind i mellem, men du skal dog vide, at lange perioder med udtørret jord vil resultere i, at spidserne og kanterne på bladene vil blive brune.

Placering

Din Calathea vil have bedst af en lys placering, dog ikke i direkte sol, da det vil give dens blade solskader. Det er ideelt, at placerer påfugleplanter foran et nord, øst eller vestvendt vindue. 

Den er dog ikke vild med kulde eller træk, så det er en dårlig idé at stille den ved det vindue, du oftest åbner, når der skal luftes ud.

Temperatur

Planten trives ved stuetemperatur mellem 15-25 °C

Se udvalget her