Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Hoya-hjerte

Hoya kerii easycare-plante pasning

Hoya-hjerte

Hoya kerrii

Lidt om planten

Det er ikke tilfældigt, at Hoya-hjertet er kendt som "Lykkehjerte". Denne lille plante kan lysne op for dine kæres dag, med sit kærlige budskab. En sød og romantisk lille plante, som vil falde i god jord til Valentinesdag, til mors dag eller blot som en sød lille gave til en planteelsker. 

Planten er hjemmehørende i den sydøstlige del af Asien, hvor den vokser vildt på lange stængler med flere af disse små hjerte-blade. I de tykke blade gemmer planten på vand til tørre perioder. Der er ikke noget galt med planten hvis den har eller får nogle små lyse fregner på bladende. Det er helt naturligt, og er med til at gøre det enkelte Hoya-blad sin egen identitet.

Botanisk navn: Hoya kerrii

Kært barn har mange navne: Hoya-hjertet kendes af mange som Lykkehjerte, Sweet Heart, Valentines Hoya, Love by Heart, Voksplante og sikkert mange flere. 

Pasning

Vanding: Den lille hjerteformede plante bør kun vandes sparsomt, ca. 1 gang om måneden, når jorden er tørret helt ud. Den gemmer nemlig vand i sine hjerteformede blade til tørre tider. Derfor vil den også trives bedst, hvis den holdes til den tørre side.

Placering: Hoya-hjertet trives ved de fleste lysforhold. Den er ikke vild med meget direkte sol, men til gengæld brokker den sig sjældent, selvom den får en plads i den mørkeste krog af stuen.

Temperatur: Stil planten ved temperatur mellem 15-30 °C.