Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Rubber Tree

Gummi-plante

Rubber Tree

Ficus elastica

easyscore

 

Med oprindelse i lande som Indien, Nepal, Kina og Malaysia er gummiplanten vant til et varmt tropisk klima. Gummiplanten er kendetegnet ved de brede og skinnende blade, som har gjort den til en populær indendørsplante i mere end 100 år – faktisk mener man, at gummitræet første gang sås som indendørsplante i den victorianske tid, ca. år 1837-1900.

Botaniske navn: Ficus elastica 

Pasning

Vand: Vand planten ca. 1 gang on ugen når jorden er tørret ud et par centimeter ned i jorden. Hvis du er i tvivl, om det er tid til at vande, så vent gerne en ekstra dag, da overvanding virkelig ikke er godt for din plantes trivsel.

Placering: Gummiplanten bryder sig ikke om at blive flyttet for meget rundt. Det er derfor vigtigt, at du tager hensyn til dette, når du placerer den i din indretning. Gummiplanten er ideelt placeret et sted, hvor der er indirekte lys, undgå blot direkte sollys i timerne midt på dagen om sommeren.

Temperatur: Planten trives godt ved stuetemperatur (15-30 °C.) Den er ikke glad for kulde, så placer den ikke et sted, hvor temperaturen risikerer at komme under 15 °C.

 

Se udvalget her