Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Green Magic

Green magic

Green Magic

Dieffenbachia hybrida

Lidt om planten

Dieffenbachia-familien vokser naturligt i et tropisk klima, men er faktisk temmelige nemme planter at passe, selv i et almindeligt dansk indeklima.

Green Magic er en smuk og elegant variant, som passer perfekt ind i den skandinaviske boligindretnings enkle og minimalistiske stil. Planten er kendetegnet af den mat-grønne farve og den nærmest lysende streg i midten af bladet. 

Botanisk navn: Dieffenbachia hybrida

 

Pasning

Green Magic er en nem stueplante at passe. Derfor er det også en god plante til begyndere eller til blomsterpasseren, der ikke har tiden til krævende planter.

Vand: Green Magic skal vandes jævnligt, men du skal lade de øverste 2-3 cm jord tørre ud, inden du vander planten. Tjek dens jord med din finger 1-2 gange om ugen afhængigt af, hvor varmt det er.
Green Magic tåler let udtørring en gang imellem, så selv hvis du glemmer at vande en gang eller to, skal den nok overleve.

Placering: En plante som denne står bedst et sted, hvor der er godt med indirekte lys. Den vil dog hverken nyde at stå i en mørk krog eller i et vindue med direkte sol. Stil den ideelt set i nærheden af et vindue, hvor solens stråler ikke rammer den i løbet af dagen.

Temperatur: Green Magic trives ved almindelig rumtemperatur mellem 15-30 °C. Planten har det ikke så godt med hverken for meget varme eller kulde, hvor navneligt det sidste er noget, du bør undgå.

Ekstra forkælelse

En Green Magic er jo nem at passe, men alligevel er der et par enkle ting, som du kan gøre for at sikre dig, at din plante har det så godt som muligt.

Luftfugtighed: Green Magic trives fint med den luftfugtighed, der kendetegner et normalt dansk hjem. Men hvis din plante alligevel begynder at hænge lidt med bladene, kan du sprøjte den med en vandforstøver med jævne mellemrum. At give din plante opmærksomhed med en vandforstøver har mange fordele, men de to åbenlyse er; Det får luftfugtigheden til at stige en smule, og det fjerner støv fra bladene. Derfor vil din Green Magic højst sandsynligt også trives endnu bedre, hvis du ind i mellem besøger den med en vandforstøver i hånden. 

    Gødning: I månederne april til september, må du gerne gøde din Green Magic lidt løbende. Det vil sætte ekstra skub under dens vækst. Følg anvisningen på dit gødningsprodukt og se din Green Magic blive endnu større og smukkere.