Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Alocasia 'Elephant's Ear'

 

Elephant's Ear

Alocasia

Elefantøre-planten er helt unik med sine smukke blade, der kan blive meget store og i formen minder om en elefants øre. I Alocasia-familien er der mere end 70 plantevarianter, og en del af dem kan man stadig findes voksende vildt i tropiske klimaer. Elefantøre-planten er ideel til alle, der ønsker at bringe naturen indendørs og skabe en tropisk stemning i boligen. Elefantøre-planten passer godt til dig, der kan lide at kræse for dine planter. Den er ikke vildt svær at passe, men den kræver dog lidt opmærksomhed med jævne mellemrum.

Botanisk navn: Alocasia 

 

Pasning


Vanding:
 Planten trives bedst, hvis den vandes regelmæssig ca. 1 gang om ugen i sommerhalvåret og ca. 1 gang hver 14s dag i vinterhalvåret. Som hovedregel kan du vande når jorden er tørret ud i overfladen. 

Placering: Elefantøre-planter vil gerne placeres i et rum med let skygge. De tåler hverken direkte sollys eller fuld skygge, men finder du et godt sted midt imellem, vil den til gengæld kunne belønne dig med en fantastisk frodig vækst.

Hvad gør jeg hvis den sveder? : Hvis din alocasia begynder at danne fugt på bladene og begynder at dryppe, kan det være tegn på at den står for varmt eller at du har vandet den for meget. Husk at lade jorden tørre ud mellem vandingerne og giv blot det vand planten kan suge og ikke mere.

Fjern de gamle blade: Det er helt normalt at de nederste og ældste blade begynder at falme over tid. Klip disse blade af, så der er plads til nye skud foroven.

Temperatur:  Trives ved stuetemperatur (15-30 °C) 

    Gødning: I forår/sommerperioden kan elefantøre-planten godt lide at få en smule gødning ca. 1 gange om måneden.
    OBS: I vinterperioden skal du dog ikke give din plante gødning, da den her er i en form for dvaletilstand. Planten skal være i vækst for at kunne optage næringstoffer.

     

    Se udvalget her