Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Mountain Palm

Palour palm

Mountain Palm

Chamaedorea elegans

easyscore

Bjergpalmen har sin oprindelse i Central Amerika, særligt i områder i Mexico og Guatemala, hvor den vokser som en slags bundplante i store og høje bjergskove.

Bjergpalmen er de seneste år blevet en meget populær plante i Europa. Den er nemlig en meget hårdfør plante, der kræver et minimum af pleje. 

Hvis du gerne vil forkæle dig selv med en plante, der skaber maksimal hygge med minimal pasning, er bjergpalmen helt klart et godt valg.

Botanisk navn: Chamaedorea elegans.

 

Pasning

Bjergpalmen er nem at passe. Derfor er det også en fin begynderplante, hvis du ikke er den mest trænede ”plantepasser” i verden. 

Vanding: En god tommelfingerregel for vanding af din bjergpalme er, at den ikke tåler at stå badet i vand, men den skal heller ikke blive knas-tør. Mærk efter i jordens overflade, hvis plantens øverste lag jord er tørt ca. 2 cm nede, skal du vande.

Placering:  Bjergpalmen tåler nærmest alle placeringer. Men hvis du skal vælge mellem direkte sollys hele dagen eller delvis skygge, så vælg delvis skygge – dér vil den trives bedst.

Temperatur: Bjergpalmen trives ved almindelig stuetemperatur omkring 12-25 grader.

Luftfugtighed: Hvis du har meget tør luft i rummet, hvor planten står, kan du sprøjte den med en forstøverflaske med jævne mellemrum i sommerperioden. Hvis planten står i nærheden af en radiator, kan du også sætte en lille skål med vand ovenpå en varm radiator – det øger luftfugtigheden en smule.

 

Se udvalget her