Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Bird of Paradise

Strelitzia nicolai plante

Bird of Paradise

Strelitzia nicolai

easyscore

Denne smukke, tropiske plante har sin oprindelse i det sydlige Afrika, hvor den i naturen kan blive op til 6 meter høj. Man kan godt forstå, at Paradisfuglen er en populær potteplante. Dens store grønne blade, viser helt tydeligt, at den oprindeligt stammer fra et mere tropisk klima. Paradisfuglen er rigtig god i de fleste hjem, fordi den i modsætning til mange andre store planter, vokser forholdsvis lodret og derfor ikke tager for meget plads i et rum. Paradisfuglen kan virkelig være med til at hive sommeren indendørs og give følelsen af, at man er i en tropisk regnskov.

Botaniske navn: Strelitzia nicolai. 

Pasning

Vanding: I den varme periode skal jorden i din plante holdes let fugtig, men må aldrig være meget våd. I vinterperioden skal du lade de øverste par centimeter jord tørre ud inden vanding. Det er vigtigt, at du ikke overvander - den kan bedre tåle lidt for tør jord, end meget våd jord.

Placering: Paradisfuglen trives både i direkte og indirekte sollys. . 

Temperatur: Planten trives fint i det danske indeklima med temperaturer mellem 15-30 °C. Den er sart overfor kulde, så placer den ikke et sted, hvor temperaturen kan risikere at blive lavere end 15 grader.

 

Se udvalget her