Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Banan-palme

Banan-palme pasning

Banan-palme

Musa acuminata

Lidt om planten

Få den tropiske stemning ind i hjemmet med en bananpalme. Vores palme er kendetegnet af sine store, mat-grønne blade og den tykke stamme med et næsten pink skær. Planten har et enormt vækstpotentiale og kan potentielt vokse sig flere meter høj i din stue. Efter et stykke tid i solen, vil palmen få nye babyskud. På den måde giver moderplanten sine gener videre, inden den i sin sidste levetid visner og lader de nye babyskud starte en ny vækstcyklus.

Botanisk navn: Musa acuminata

 

Pasning

Vanding: Bananpalmen er glad for regelmæssig vanding. Den bør vandes ca. 1-2 gange om ugen, når jorden er ved at tørre ud. Især i sommerhalvåret, hvor planten vokser meget hurtigt, bruger den meget vand, så her bør du holde ekstra øje med, at den ikke tørrer helt ud.

Placering: En bananpalme elsker sollys. Den vil have det bedst og vil blive flottest, hvis den får en oplyst placering med god plads omkring sig.

Temperatur: Palmen trives bedst ved temperaturer mellem 15-30 °C.

Vækst: Hvis et blad på et tidspunkt slår en flænge, er det helt naturligt for bananpalmen - og det betyder hverken, at bladet eller planten ikke trives. 

Ekstra forkælelse

Hvis du gerne vil kræse lidt for din plante, er der et par enkle ting, du kan gøre.

Gødning: Hvis du er til planter, der vokser hurtigt, er bananpalmen helt ideel. Den vokser rigtig hurtigt hele sommerhalvåret og har du lyst til at skubbe yderligere til dens vækst, kan du prøve at give den en smule gødning i forbindelse med vandingerne fra maj-august. Følg anvisningerne på dit gødningsprodukt og giv kun planten gødning i de ovenstående måneder.

En tur hos frisøren: I takt med at palmen bliver større og får nye blade i toppen, vil de alleryderste blade visne og blive brune. Træk bare de visne blade af planten - så kan den bruge sin energi på at vokse de nye blade endnu større. Du kan også vælge at klippe de nederste gule bladene af i stedet, på den måde vil stammen de mere rustik ud.