Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Hvordan redder du din plante?

 

Hvordan redder du din plante?

For meget vand, for lidt lys, for lidt plads, for lidt næring eller for meget rykken-rundt kan være nogle af årsagerne til, at din engang smukke plante er blevet misfarvet og sløv at se på

 

Undgå overvanding

Den hyppigste årsag til, at planter bliver dårlige, er oftest på grund af overvanding. De fleste af vores planter trives bedst, når rødderne lige får lov at trække vejret, inden de får vand. For at rødderne kan få ilt, skal du passe på med at vande din plante oftere end anvist under planteviden i menuen. Du skal kun vande planten, når jorden i overfladen er helt tør.

 

Ompotning 

Når rødderne begynder at kigge ud af dyrkningspotten, er det tegn på, at planten er klar til at vokse sig større og derfor vil blive glad for en ny og større potte, så den kan fortsætte sin vækst.

 

Brune og gule blade/stængler

Hvis planten får et par brune blade/stængler er det ofte tegn på, at planten er ved at skifte nogle af de gamle blade/stængler ud med nye og friske blade. Du kan sagtens pille disse af, uden at planten tager skade. Begynder planten til gengæld at få flere brune og gule blade end grønne, er det tegn på, at planten har det skidt. Dette skyldes ofte, at planten er enten har fået for meget eller for lidt vand, men det kan f.eks. også ske hvis du flytter din plantes placering for ofte. De fleste planter skal stille og roligt afklimatiseres, sådan så de vænner sig til de nye forhold og temperaturer. Men følger du pasningsvejledningen og vander planterne, når jordens øverste lag er tørt, vil planten højst sandsynt trives.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort