Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Sommerfugle-palme

Sommerfugle palme Areca plante pasning

Sommerfugle-palme

Dypsis lutescens 'Areca'

Lidt om planten

En sommerfugle-palme er en enormt frodig og fyldig palme, der virkelig kan skabe liv i et rum. Dens store volumen og vilde vækst bringer en sydlandsk stemning ind i hjemmet, og de mange blade gør samtidig, at den er en effektiv "luftrenser"-plante. Med en sommerfugle-palme i dit hjem vil du sikkert opleve, at du vil få mindre behov for at lufte ud, og at indeklimaet i din bolig generelt vil virke sundere. 

Botanisk navn: Dypsis lutescens 'Areca'

Pasning

Vanding: Planten vandes ca. en gang hver 14. dag, når det øverste lag jord er tørt. Rødderne kan rådne, hvis planten får mere vand, end den kan suge op. Undgå derfor at vande planten, hvis jorden allerede er fugtig.

Placering: Palmens optimale placering vil være i et lyst rum, hvor den kan stå i indirekte lys. Undgå at stille den i direkte og skarpt sollys - det kan give dens blade solskader og den vil hurtigere tørre ud.

Temperatur: Den optimale temperatur for sommerfuglepalmen er mellem 15-30°C, så den kan trives i alt mellem en varm udestue til et halv-køligt soveværelse.

Ekstra forkælelse

Forstøvning: Sommerfuglepalmen elsker høj luftfugtighed, så en nem måde at forkæle den på er at spraye bladene med vand eller give den et brusebad engang imellem. Det vil få luftfugtigheden omkring den til at stige og minde den om det klima, den oprindeligt stammer fra.

En tur hos frisøren: Det er helt normalt, hvis din sommerfuglepalme får et brunt eller gulligt blad engang imellem. Dem kan du roligt fjerne ved at klippe bladet ned til ca. 1 cm over pottemuldens overflade. På den måde vil din plante fremstå flottere og du vil give plads til, at nye skyd kan komme frem. Vær dog opmærksom på, hvis planten pludselig har mange brune blade - det kan nemlig tyde på, at du ikke har placeret din plante et godt sted, eller at du vander din plante for ofte eller for sjældent. 

Gødning: En sommerfuglepalme kan blive ret stor, hvis du passer den godt og har tålmodighed. Efter nogle år, er det ikke ualmindeligt, hvis din sommerfuglepalme er blevet 1,5 meter høj. Hvis du gerne vil sikre dig, at din palme bliver så stor som muligt, kan du med fordel give den lidt gødning med jævne mellemrum i løbet af fra april-august. Følg doseringsvejledningen på dit gødningsprodukt, og din sommerfuglepalme vil takke dig med en ekstra hurtig og frodig vækst.