Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Silke-planter

Silke-planter Philodendron pasning

Silke-plante

Philodendron

Lidt om planten

Silkeplanterne har deres oprindelse i Sydamerika, hvor de stadig indgår i den vilde natur. Man vil typisk finde silke-planterne i tropiske skove, men man ser dem også i sumpede områder, langs flodbredderne og selv i vejkanten.
De har fået tilnavnet "silkeplante" pga. bladenes naturlige blanke overflade, der giver et let genskær, der minder om eksklusive stoffer som silke eller satin

Silkeplanten er ideel til at give din bolig en jungle-vibe. Den giver din boligindretning personlighed, foruden at den renser luften og forbedre indeklimaet.

Botanisk navn: Philodendron

  

Varianter af denne plante

Silkeplante 'Rojo Congo'
'Rojo Congo', som betyder Congorød på spansk, har fået dette navn, fordi dens nye blade springer ud i en dyb, skinnende rød. Når bladene modnes, får bladene en mere bordeaux-grøn farve.

 

Silkeplante 'Green Princess'
'Green Princess' er en lille kompakt variant. Den får mange små fine blade og bliver mere tæt i sin vækst, end vores øvrige silkeplante-varianter.

 

Silkeplante 'Imperial Green'
'Imperial Green' er kendetegnet ved sine meget store, næsten majestætiske blade. De store, let matte blade vidner om plantens ophav i troperne og spreder tropisk stemning i dit hjem.

 

Silkeplante 'Millions'
'Millions' kan kendes på sine store, høj-grønne blade. Millions er en klassisk smuk plante, der vil klæde ethvert hjem.

 

Pasning

Vanding: Silkeplanter er en af de nemmere plante-familier, når det kommer til vanding. De skal vandes 1-2 gange hver 14. dag, når jorden er ved at tørre ud. Vand hellere lidt for sjældent end lidt for ofte, for planterne kan sagtens tolerere, hvis jorden når at tørre ud i ny og næ.

Placering: Silkeplanterne trives bedst, når man stiller dem i et lyst rum med indirekte sollys. Placér f.eks. din silkeplante, så den står tæt på vindueskarmen, men at bladene undgår direkte sollys. 

Temperatur: Hvis din plante skal have det godt, skal den placeres ved stuetemperatur mellem 15-30 °C.

 

Ekstra forkælelse

Her er nogle råd til, hvordan du kan få din silke-plante til at stortrives.

Støv: Bladene på din silkeplante vil med tiden blive støvede. Her er det godt for din plante, hvis du regelmæssigt støver bladene af med en blød, fugtig klud. Det vil give din plante mulighed for at "ånde" bedre.

Luftfugtighed: Silkeplanten er en tropisk plante, og derfor vil højere luftfugtighed også fremme væksten og give mere frodige blade. Brug gerne en forstøver flaske til regelmæssigt at sprøjte vand på bladene på din silkeplante. Hvis fugtighedsniveauet er for lavt, vil bladenes spidser begynde at blive brunlige.

Gødning: I foråret og sommeren vil din silkeplantes trivsel blive endnu bedre, hvis du giver den gødning en gang om måneden eller ca. hver 2. gang, du vander den. Giv ikke gødning i hverken efterår eller vinter - her kan planten ikke optage næringsstofferne.

Læs din plantes signaler: 
Bladene på din silkeplante fortæller også noget om, hvordan den har det med sin placering i rummet. Det er selvfølgelig helt normalt, at silkeplanten løbende får et gammelt blad, der bliver gullig i farven, men;

- Hvis der er mange blade, der samtidig begynder at blive gule i farven, vil det ofte være et tegne på, at din plante får for meget lys. Prøv derfor at sætte din silkeplante et sted med mindre lys.

- Hvis stilkene på dine silkeplanter begynder at ændre karakter, og der kommer længere mellem bladene, kan det være et tegn på, at din plante ikke får nok lys. Prøv at sætte den et sted med mere indirekte lys.

- Hvis din plante hænger med bladene så hold lidt ekstra øje med, om din silkeplante er nået at tørre ud, når du vander den. Bladene vil rette sig op, når planten får den rigtige mængde væske, så du kan hurtigt se, om du er på rette vej.