Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Elefantøre-planter

 Alocasia elephantear planter pasning

Elefantøre-plante

Alocasia

Lidt om planten

Elefantøre-planten er helt unik med sine smukke blade, der kan blive meget store og i formen minder om en elefants øre. I Alocasia-familien er der mere end 70 plantevarianter, og en del af dem kan man stadig finde voksende vildt i tropiske klimaer. Elefantøre-planten er ideel til alle, der ønsker at bringe naturen indendøre og skabe tropisk stemning i sin boligindretning.

Botanisk navn: Alocasia 

 

Pasning

Elefantøre-planten passer godt til dig, der kan lide at kræse for dine planter. Den er ikke vildt svær at passe, men den kræver dog lidt opmærksomhed med jævne mellemrum.

Vanding:
 Planten trives bedst, hvis den vandes regelmæssig ca. 1 gang om ugen eller hver anden uge, når jorden er ved at tørre ud i overfladen.

Placering: Elefantøre-planter vil gerne placeres i et rum med let skygge. De tåler hverken direkte sollys eller fuld skygge, men finder du et godt sted midt imellem, vil den til gengæld kunne belønne dig med en fantastisk frodig vækst og holde længe.

Temperatur: 15-30 °C vil være den ideelle temperatur for dine elefantøre-planter.

Ekstra forkælelse

Elefantøre-planter er ikke de sværeste planter at passe, men der er alligevel et par nemme ting, man kan gøre for at forkæle dem.

Forstøvning: Fordi planten stammer fra et tropisk klima, elsker den høj luftfugtighed. Derfor kan det være smart, at du jævnligt sprøjter din plante med en vandforstøver. Hvor ofte du gør det, er ikke så vigtigt, så længe du opnår et let fugtigt lag på alle blade, uden at der samler sig "vandpytter" på bladene. Som grundregel er det bedre at forstøve lidt og ofte, end meget og sjældent.

    Gødning: I forår/sommerperioden kan elefantøre-planten godt lide at få gødning ca. 1 gange om måneden.
    OBS: I vinterperioden skal du dog ikke give din plante gødning, da den her er i en form for dvaletilstand. Planten skal være i vækst for at kunne optage næringstoffer, så gødning i dvaleperioder kan faktisk have modsat virkning og kvæle planten.