Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Elefantfod

Elefantfod Beaucarnea recurvata easycare-planter

Elefantfod

Beaucarnea recurvata

Lidt om planten

Elefantfoden er en nem plante, der vil kunne trives og sprede liv i de fleste hjem. I knolden gemmer den vand til tørre perioder, hvilket gør den tolerant overfor udtørring. Det detaljerede mønster på knolden, får den til at minde om en elefants fod. Planten er hjemmehørende i det østlige Mexico, hvor den med tiden kan vokse sig til en høj palme.

Botanisk navn: Beaucarnea recurvata 

 

Pasning

En elefantfod er en meget nem plante. Den er et perfekt match, hvis du gerne vil have frodige planter i dit hjem, men har det med at glemme at få vandet regelmæssigt.

Vanding:
Elefantfoden har det helt fint med at tørre ud mellem vandingerne, og den skal nok selv fortælle dig, når den trænger til vand. Kig på dens knold, og begynder den så småt at rynke og trække sig sammen, så er det tid til at vande. Den skal typisk kun vandes 1-2 gange om måneden og i kolde perioder kan den klare helt op til et par måneder uden vand.

Placering: Elefantfoden vil elske en lys placering, men trives også fint et sted i hjemmet med let skygge. Vær dog opmærksom på, at den også får brug for vanding oftere, hvis den står i direkte sollys.

Temperatur: Planten trives godt ved temperaturer mellem 8-30 °C.

 

Ekstra forkælelse

Når du vil forkæle din elefantfod, skal der i virkeligheden ikke så meget til - den er nemlig meget taknemmelig af natur. Der er dog et par enkle fif, som vil gøre din elefantfod ekstra flot og sprudlende.

En tur hos frisøren: Når planten får nye blade, vil de ældste blade visne. Derfor anbefaler vi, at du løbende piller de gamle visne blade af, så planten ser smuk og frisk ud. 

Gødning: Hvis du ønsker at booste din elefantfods vækst, kan du med fordel give den en smule gødning i sommerperioden. Læs blot doseringsanvisningen på det produkt, du vil bruge - og giv så hellere lidt for lidt, end lidt for meget.