Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

African Spear


Sansevieria cylindrica nemme easycare-planter  pasning

African Spear

Sansevieria Cylindrica

Lidt om planten

African Spear er en af de nemmeste planter, du kan have i dit hjem, da den i sine tykke cylinderformede blade gemmer på vand til tørre perioder og så kan du placere den hvor over alt i hjemmet. Går du tæt på, ses et smukt detaljeret mønster af grønne nuancer. Giver du planten lys i en længere periode vil der komme flere grønne nuancer. Placeres planten til gengæld mørkt og får gødning vil planten til gengæld blive mere ensfarvet. 

Med sit enkle udtryk passer planten godt ind i den minimalistiske scandinaviske indretning. De lange cylindere gør det muligt at forme planten på flere måder. Vi har 5 varianter, med hver deres form: Spaghetti, Fan, Rocket, Straight og Braid. Ønsker du at beholde plantens form over tid, så skal du undgå at vande mere end 1 gang hver 2-3 måned når cylinderne begynder at rynke lidt. Vander du oftere, vil planten vokse vildt og få sideskud.

Ønsker du at give din African Spear et ekstra pift, så er der flere smarte måder, du kan dekorere den på. Prøv dig frem. Du kan f.eks. få den til at bølge ligesom når du laver fletninger i håret. Hvis du klipper en flettet cylindrica op. Planten egner sig også godt til at blive dekoreret med perler, bambus eller noget helt tredje, du finder på. Det er kun fantasien, der sætter grænser. 

Hjemmehørende: Planten er hjemmehørende i Afrika, Madagaskar og det sydlige Asien hvor den vokser vildt.

Botanisk navn: Sansevieria cylindrica 

Kært barn har mange navne: African Spear har efterhånden fået mange kaldenavne. Heriblandt er Bajonet-plante, Dragon fingers, og African Spear

 

Pasning

African Spear er en af de absolut nemmeste planter, du kan have i dit hjem. Alle kan klare at passe denne plante.

Vanding:
Det er vigtigt, at en African Spear tørrer helt ud mellem vandingerne. Det betyder, at den kun skal vandes en smule 1 gang om måneden og i kolde perioder kan den snildt overleve helt op til 2-3 mdr. helt uden vand.

Placering: Her er African Spear igen helt ualmindelig nem. Du kan sætte planten overalt i din bolig. Den tåler direkte sollys, men kan også stå i fuld skygge. 

Temperatur: African Spear trives bedst ved temperaturer mellem 15-30 °C.