Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Forkæl dine planter

PlantepasningForkæl din planteForkæl din plante


  

 

 

Forkæl dine planter

Planter er levende væsener, der ligesom os elsker at blive forkælet en gang imellem. Der er flere ting, du kan gøre for at forkæle din plante lidt ekstra. Her får du vores anbefalinger:

Gødning

Hvis din plante er tynd og slap, kan gødning ofte være redningen i løbet af foråret eller sommeren. Følg anvisningen på pakken af din gødning og hold dig gerne til den lave ende af anbefalingerne.

OBS: I vinterperioden skal du dog ikke give din plante gødning, da den her er i en form for dvaletilstand. Planten skal være i vækst for at kunne optage næringsstoffer, så gødning i dvaleperioder kan faktisk have modsat virkning og kvæle planten.

Brusebad

Dine planter vil elske at få et brusebad. På den måde kan du undgå overvanding, da rødderne selv vil suge det vand op, de har behov for under badet, så de ikke får mere end højst nødvendigt. Ved at skylle planterne vil bladene også komme til at se friskere ud, da eventuelt støv, bakterier og kemikalier vil blive fjernet.

Plej bladene og få dem til at skinne

Prøv at duppe dine blade med en smule kokosolie, og se, hvordan din plantes blade vil stråle.

Ellers kan du fjerne støv og mider, ved at tørre bladene med en våd klud. 

Væk med de gule blade

Fra tid til anden vil dine planter få gule eller brune blade. Du kan sagtens klippe dine planter til og forsigtigt fjerne gule blade/stængler uden at planten tager skade.

 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort