Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

7 fordele ved planter i hjemmet

Fordele ved planter

 

7 fordele ved at have planter i hjemmet

At være omgivet af planter er gavnligt for både din mentale og fysiske sundhed. Dette faktum er bevist af mange videnskabelige undersøgelser. Dog er der mange mennesker, der endnu ikke har opdaget værdien og de store fordele ved at bruge planter i hjemmet. De finder det svært at vælge de rigtige planter, eller for kompliceret at tage sig af dem. Her kan du læse mere om de mange fordele planter kan bidrage med i dit hjem.

 

1. Planter giver liv og glæde i hjemmet

Planter er levende væsner, der ligesom os mennesker udvikler og forandrer os over tid. Det er utrolig livsbekræftende at følge med i deres udvikling. Det siges, at planter skaber god energi i hjemmet. I hvert fald hvis man tror på feng shui. Feng shui er en kinesisk filosofi, hvor man skaber harmoni mellem mennesker og deres omgivelser. Hvis du giver din plante lidt opmærksomhed, vil du få liv i hjemmet og få en glad og sprudlende plante. 

 

2. Planter virker afstressende og beroligende

At være blandt planter kan øge din mentale sundhed og kan være med til at hjælpe mod stress og angst. Planter har simpelthen en beroligende effekt, der kan være med til at give en følelse af tryghed og behag i hjemmet. Det skyldes blandt andet, at vi mennesker oprindeligt er skabt til et liv i naturen. 

 

3. Planter regulerer luftfugtigheden i indelukkende rum.

Om vinteren når vi skruer op for varmen, bliver luften indenfor ofte tør. Tør luft kan give røde øjne, irritationer og svie i huden, næsen og halsen. Planter kan være med til at give lidt fugtighed til luften, så noget af den tørre luft forsvinder.

 

4. Planter reducerer støjniveauet

Videnskabelige studier peger også på, at planter virker støjdæmpende. Nogle plantetyper er endda næsten lige så støjdæmpende som et tæppe.

 

5. Planter renser luften

Planter renser luften for kemikalier og bakterier. Derfor egner planter sig godt i indelukkede rum og i storbyer, hvor du ikke er omgivet af natur. Grunden til, at planter kan være med til at rense luften, skyldes dels, at planterne optager den forurenede ilt, men det skyldes også, at luftfugtigheden øges i hjemmet, når du har planter. For at få planterne til at rense luften mere effektivt, kræver det derfor, at planten trives og vokser aktivt.  

 

6. Planter bidrager til medarbejdernes/studerendes trivsel

At have planter i kontor- og studiemiljøer er med til at øge trivslen, og gør det nemmere at koncentrere sig i lukkende rum. Det skyldes, at vi mennesker oprindeligt har levet i direkte kontakt med naturen. Derfor har planter en afstressende og beroligende effekt.

  

7. Der findes planter til ethvert behov

Der er mange mennesker, der endnu ikke har opdaget værdien og de store fordele ved at bruge planter i hjemmet. Det skyldes ofte, at de finder det svært at vælge de rigtige planter eller for kompliceret at tage sig af dem. Heldigvis findes der utroligt mange forskellige planter. Planter findes i alle farver, teksturer, former. De har forskellige egenskaber, og så findes der både nemme planter, der ikke vokser ret meget og mere livlige planter, der kræver lidt mere opmærksomhed. Du kan læse mere om de forskellige planter i vores planteguide

 

 

 

 

  

35 kommentarer

 • avana 100 mg avana 50 mg

  avana
 • https://chloroquineorigin.com/ chloroquine new zealand [url=https://chloroquineorigin.com/ ]chloroquine prophylaxis [/url] buy chloroquine phosphate tablets

  chloroquineorigin
 • ] Uwehipic jov.wnmy.feldborg.com.ybj.sk http://slkjfdf.net/

  ilapewetu
 • ] Atajoye nha.ybry.feldborg.com.owe.vb http://slkjfdf.net/

  ixocisovi
 • ] Ontecuwf sny.ahvv.feldborg.com.qzn.ez http://slkjfdf.net/

  ipefuwu

Indsend en kommentar