Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

7 fordele ved planter i hjemmet

Fordele ved planter

 

7 fordele ved at have planter i hjemmet

At være omgivet af planter er godt for både vores mentale og fysiske sundhed. Denne kendsgerning er bevist af mange videnskabelige studier. Her kan du læse mere om de mange fordele ved at have planter og hvordan de kan berige din hverdag. 

1. Planter giver liv og glæde i hjemmet

Planter er levende væsner, der ligesom os mennesker udvikler og forandrer sig over tid. Det er utrolig livsbekræftende at have en plante og følge med i deres udvikling. Ligesom et kæledyr eller et barn, vil en plante vokse og udfolde sig jo mere tid og kærlighed du giver den - ikke at alle planter kræver meget pasning og pleje. 

Hvis du giver din plante lidt opmærksomhed, vil du få liv i hjemmet og få en glad og sprudlende plante. 

2. Planter virker afstressende og beroligende

At være blandt planter kan øge din mentale sundhed og kan være med til at hjælpe mod stress og angst. Planter har en beroligende effekt, der kan være med til at give en følelse af tryghed og hygge i hjemmet. Det skyldes blandt andet, at vi mennesker oprindeligt er skabt til et liv i naturen. 

Mange af os tilbringer meget tid foran en skærm, både i fritiden eller på arbejdet. Derfor er det godt, at have noget grønt i hjemmet, der kan give os en større forbindelse med naturen igen.

Derudover giver planter god energi i hjemmet, især inden for den kinesiske filosofi Feng Shui. Feng Shui handler om at skabe harmoni mellem os og vores omgivelser. Ved at omgive sig med planter, får man en større tilknytning til naturen, hvilket leder os til det næste punkt.

3. Planter regulerer luftfugtigheden i indelukkende rum.

Om vinteren når vi skruer op for varmen, bliver luften indenfor ofte tør. Tør luft kan give røde øjne, irritationer og svie i huden, næsen og halsen. Planter kan være med til at give lidt fugtighed til luften, så noget af den tørre luft forsvinder.

4. Planter reducerer støjniveauet

Videnskabelige studier peger også på, at planter virker støjdæmpende. Nogle plantetyper er endda næsten lige så støjdæmpende som et tæppe. 

5. Planter renser luften

Planter renser luften for kemikalier og bakterier. Derfor egner planter sig godt i indelukkede rum og i storbyer, hvor du ikke er omgivet af natur.

Grunden til, at planter kan være med til at rense luften, skyldes dels, at planterne optager den forurenede ilt, men det skyldes også, at luftfugtigheden øges i hjemmet, når du har planter. For at få planterne til at rense luften mere effektivt, kræver det derfor, at planten trives og vokser aktivt.  

6. Planter bidrager til medarbejdernes/studerendes trivsel

At have planter i kontor- og studiemiljøer er med til at øge trivslen, og gør det nemmere at koncentrere sig i lukkende rum. Det skyldes, at vi mennesker oprindeligt har levet i direkte kontakt med naturen. Derfor har planter en afstressende og beroligende effekt.  

7. Der findes planter til ethvert behov

Mange ønsker måske at eje en plante, men er bange for at de ikke har tid eller evnerne til at holde den i live. 

Heldigvis findes der utroligt mange forskellige planter, både en til nybegynderen og planteeksperten. Hos EasyCare har vi udviklet et scoresystem, så man nemt kan vælge den plante der passer til ens livsstil og behov.

Ønsker man en plante, der næsten passer sig selv, skal man vælge en af vores 5-stjernede planter, der kan overleve i 30 dage uden og lys og vand.

Har man mod på mere, kan man altid skrue op for sværhedsgraden. Du kan læse mere om de forskellige planter i vores planteguide

 

 

  

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort