Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Banyan-træ 'S-shape'

Ficus microcarpa 'S-shape' bonsai

Banyan-træ 'S-shape'

Ficus microcarpa

Lidt om planten

Banyan-træet har sin oprindelse i det sydlige Kina, Malaysia og Taiwan. Træet er et meget populært bonsai træ. Hvis du ikke har erfaring med bonsai-metoden, kan et banyan-træ klart anbefales, da den anses for at være en af de nemmeste typer at passe.

Kendetegnet for lige netop 'S-shape' er den flotte stamme, der er dyrket, så det slynger sig som et 'S'. Planten er podet, så den har små kroner af ovale mørkegrønne blade hele vejen op af stammen.

I din boligindretning, vil et banyan-træ 'S-shape' give et meget personligt udtryk, og over tid vil du kunne forme planten i netop den retning, du gerne vil.

Botaniske navn: Ficus microcarpa

 

Pasning

Vanding: Banyan-træet 'S-shape' er kan bedst lide, at du vander det jævnligt. Hvis planten tørrer ud, kan den nemlig godt finde på at smide sine smukke blade, så det er en god tommelfingerregel, at du skal vande din plante, når den øverste halvdel af jorden er tør. Tjek din plante en gang om ugen for at se, om den trænger til vand.

Placering: Dit banyan-træ skal placeres lyst. Den vil elske dig, hvis du kan finde en plads til i nærheden af et sydvendt vindue, hvor den primært får indirekte lys. Du skal ikke placere dit banyan-træ et sted, hvor der er mørkt, da den ikke trives uden lys. Og så bør du ikke rykke træet for meget rundt i din bolig - det kan stresse den, så den taber sine blade.

Temperatur: Din plante trives fint i det danske indeklima med temperaturer mellem 15-30°C

 

Ekstra forkælelse

Banyan-træet 'S-shape' er ikke en svær plante at passe, men netop derfor kan det være interessant at lege lidt med nogle af punkterne herunder for at gøre den endnu smukkere og sundere.

Gå glad i bad: Et banyan-træ kan godt lide et lille bad ind i mellem. Det er jo strengt taget ikke noget det behøver, men din plante vil elske at komme ud på havebordet eller altanen og nyde en lun sommerregn.
I mangel af regn, kan du også forkæle den med et bad under bruseren (husk blød stråle) eller du kan blot give den et ”on the spot shower” med en forstøverflaske.

Forstøvning og vanding: Postevand indeholder mineraler og kalk i højere grad, end hvad din plante har brug for. Over tid kan det gøre, at din plante får svært ved at ”trække vejret”, hvilket vil påvirke dens vækst og udseende. Langt størstedelen vander deres planter med helt almindeligt postevand, men hvis du gerne vil forkæle din plante og få den til at leve længst muligt, er vanding et godt sted at sætte ind:

  1. Brug regnvand, demineraliseret vand eller overskudsvand, der har kogt i elkedlen, når du vander. Det vil være med til at forøge din plantes levetid og sundhed.
  2. Sørg for at vandet er omkring rumtemperatur (15-25 grader). Når du bruger for koldt eller for varmt vand, kan din plante ”blive forskrækket” over den pludselige ændring i temperatur.