Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Weeping Fig

Weeping Fig

Ficus benjamina

easyscore

En grædefigen er en meget frodig stueplante med masser af små fine blade. Størrelsen og formen på dens blade minder meget om birkeblade, og derfor kender mange den også som en ”Stuebirk”. Vil du have en plante med masser af volumen, som kun kræver en smule pleje i ny og næ, så er en grædefigen det perfekte valg.

Botanisk navn: Ficus benjamina

Kært barn, mange navne: Denne plante kaldes også Stuebirk og Birkefigen.

Pasning

Vand: En grædefigen kræver løbende vanding, ca. én gang om ugen om sommeren og én gang hver 2. uge om vinteren. Det er ikke godt for den at stå længe i hverken meget tør jord, eller meget våd jord. Mærk derfor altid efter med en finger i jorden, før du vander. Er jorden fugtig, så vent et par dage med at vande, indtil den er tør igen.

Placering: Denne plante er meget nem at placere. Den kan stå i både direkte og indirekte sollys. Det vigtigste er, at den får en lys placering, og at du ikke flytter den rundt hele tiden. Det kan den nemlig blive stresset af. En grædefigen smider løbende lidt blade og det er helt naturligt, men smider den alle bladene på samme tid, er det højst sandsynligt, fordi;

  • den har fået træk.
  • den står for mørkt.
  • den er blevet flyttet for ofte.

Skulle det ske, er det vigtigt at forstå, at planten ikke er død. Sæt den blot frem i lyset og giv den vand løbende – så vil den sætte blade igen, når den rammer en ny vækstsæson.

Temperatur: En grædefigen kan trives ved temperaturer mellem 15-30 grader.

Lidt ekstra forkælelse

Støv: Da denne plante har mange små blade, kan det være lidt af en opgave at støve af med en klud. Men en Weeping Fig elsker at bliver overskyllet, så sæt den blot i brusenichen, sæt temperaturen til ca. 20 grader og giv den et let bad. På den måde får planten både tilført fugt og får rene blade.

Se udvalget her