Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Pink Dragon

Alocasia Pink dragon plante

Pink Dragon

Alocasia

Lidt om planten

I Alocasia-familien er der mere end 70 forskellige plantevarianter og alligevel er Pink Dragon noget helt for sig selv. Planten er først og fremmest kendetegnet ved den smukke pink stilk. Dernæst kommer de smukke, store grønne blade med et mønster, der nærmest bevæger sig over i en sølvlignende farve. Tilsammen har dette givet den det eventyrlige og eksotiske navn Pink Dragon.

I din boligindretning vil Pink Dragon virkelig kunne skille sig ud og skabe personlighed i din indendørs ”plantehave”. Hvis du gerne vil give sit indendørs-miljø et lille strejf af troperne, er Pink Dragon et rigtig godt valg.

Botanisk navn: Alocasia 'Pink Dragon'

 

Pasning

Pink Dragon er en plante, der er rimelig nem at passe. 

Vanding: Pink Dragon tåler udtørring og foretrækker faktisk, at dens jord er godt tør, inden du vander den igen. Det betyder også, at planten hellere vil vandes en gang for lidt end en gang for meget.
Tjek plantens jord 1-2 gange om ugen og vand ved behov. Hvis du glemmer at vande din plante i lange perioder, vil du se, at bladenes spidser og kanter begynder at blive brune – hvis du oplever dette, skal du skynde dig at hente vandkanden, du kan sagtens nå at rette op på problemet.

Placering: Pink Dragon vil gerne placeres i et rum med masser af indirekte sollys. Den kan også sagtens klare sig, selvom den ikke får hæderspladsen i dit lyseste rum, men du skal ikke placere den i dit mørkeste hjørne - der vil den ikke trives. Du må dog heller ikke placere din Pink Dragon i direkte sollys, da det kan give solskader på dens smukke blade. 

Temperatur: Din Pink Dragon trives godt ved rumtemperatur på 15-30 °C. 

 

Ekstra forkælelse

Selvom Pink Dragon ikke er jordens sværeste plante at passe, er der alligevel er par nemme ting, man kan gøre for at forkæle den med. 

Forstøvning: Pink Dragon kan godt lide en luftfugtighed, der er lidt højere, end man normalt finder indendørs i Danmark. Derfor er det en god ide, at du jævnligt sprøjter din plante med en vandforstøver. Hvor ofte du skal gøre det, er afhængigt af, hvor varmt din plante står – det bedste er, at du prøver dig frem.
Når du forstøver din plante med vand, er det vigtigt at huske, at du ikke ender med, at der ligger ”vandpytter” på plantens blade, men at du derimod opnår et let fugtigt lag på alle blade. Forstøv igen, når alt vandet er fordampet. Det er bedre at forstøve lidt og ofte, end meget og sjældent.

Støv: Da Pink Dragon har store blade, kan det være en god idé at støve dem af engang imellem. Brug en blød klud, der er hårdt opvredet, og undgå at gnide hårdt på plantens blade, når du tørre dem af.
Hvis du forstøver din plante med vand engang imellem, vil det også mindske problemer med støv på planten.

    Gødning: I den varme periode fra ca. april til august/september kan Pink Dragon godt lide at få gødning ca. 1 gange om måneden.
    OBS: I vinterperioden skal du dog ikke give din plante gødning, da den her er i en form for dvaletilstand. Planten skal være i vækst for at kunne optage næringstoffer, så gødning i dvaleperioder kan faktisk have modsat virkning og kvæle planten.