Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Madagascar Spurge

Madagascar Spurge

Madagascar Spurge

Monadenium guentheri

Lidt om planten

Madagascar Spurge stammer fra Sydøst Kenya, hvor den befinder sig ca. 1000 meter over havets overflade og vokser i græs og åbent krat. Plantetypen er en af ​​de ældre arter, der er beskrevet i starten af det tyvende århundrede.

Botanisk navn: Monadenium guentheri

 

Pasning

Vanding: Planten skal vandes ca. en gang hver 14. dag i sommerperioden. Om vinteren, når bladene falder, og når den ikke vokser aktivt, skal planten kun vandes 1-2 gange om måneden. Vær derfor påpasselig med vanding om vinteren. Hvis planten overvandes kan rødderne ikke ånde og planten vil rådne.

Placering: En Madagascar Spurge trives bedst ved en lun og solrig placering men kan også placeres et sted i hjemmet med indirekte lys. Dens afrikanske oprindelse gør, at den ikke er sart overfor direkte sollys, så sæt den gerne i vindueskarm, selvom den så får direkte sol i løbet af dagen.

Temperatur: Den ideelle temperatur for en Madagascar Spurge er 15-30 °C.

 

Ekstra forkælelse

Gødning: I vækstperioden vil du kunne booste din Madagascar Spurge ved at give den en smule gødning i ny og næ. Vær dog opmærksom på, at du ikke bør gøde din plante i hele efterår- og vinterperioden.