Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Koreansk figentræ

Ficus annulata

Koreansk figentræ

Ficus annulata

Lidt om planten

Det koreanske figentræ har sin oprindelse i regnskovene, hvor den stortrives i tropiske områder med høj luftfugtighed.

Selvom det koreanske figentræ kommer fra vilde naturområder, så er der alligevel noget meget elegant over denne plante. Den lange slanke stamme og de dybt grønne blade giver den et enkelt og stringent udtryk, der gør sig særdeles godt i den skandinaviske boligindretning.

Det koreanske figentræ er også populært som bonsai træ, hvor dyrkningsmetoden og beskæringen giver træet en tæt dværgvækst.

Botanisk navn: Ficus annulata

 

Pasning

Dette træ er ikke svært at passe, men der er nogen forholdsregler, du skal tage, hvis du gerne vil have din plante til at trives optimalt.

Vanding: Dit koreanske figentræ vil gerne vandes regelmæssigt, når den øverste halvdel af jorden er tørret ud. Du skal altid lade det øverste jordlag udtørre inden næste vanding. På den måde beskytter du din plantes rodnet, der ellers kan drukne i for meget vand.
I sommerperioden skal du være lidt hyppigere med vanding, da din plante drikker mere i denne periode.
Hvis du er i tvivl om, du vander dit koreanske figentræ rigtigt, så tag et kig på dets blade. Hvis du vander for meget eller for lidt, vil plantens blade blive gule og begynde at falde af.

Placering: Det koreanske figentræ elsker lys. Det tåler direkte sollys, men har det bedst i delvis skygge. Placer derfor din plante et sted, hvor der er lyst, men hvor den ikke står i direkte sollys hele dagen. Figentræet er ikke vild med at blive flyttet rundt ofte - så bliver den stresset og taber sine blade - så stil den gerne et sted, hvor den kan stå længe uden at blive flyttet. 

Temperatur: Dit koreanske figentræ trives ved almindelig stuetemperatur mellem 15-30 °C.

 

Ekstra forkælelse

Hvis du vil forkæle dit koreanske figentræ, er her et par nemme tricks, som vil hjælpe din plante til at blive endnu smukkere.

Luftfugtighed: Det koreanske figentræ er glad for en relativ høj luftfugtighed. Dette kan du opnå ved at spraye planten med en forstøverflaske med stuetempereret vand. Hvis din plante står i nærheden af en radiator, kan du sætte en lille skål med vand ovenpå en varm radiator - så vil luftfugtigheden blive en smule højere.
Du kan også overveje at placere din plante i et vådrum med rigeligt lysindfald, for at sikre en naturligt højere luftfugtighed end din stue.

Gødning: Fra april til september vil dit koreanske figentræ blive glad for lidt gødning ca. en gang om måneden. Resten af året vokser træet langsomt, da den pga. den koldere temperatur går i en slags dvale. Du skal derfor ikke gøde i de kolde måneder, da planten ikke kan optage næringsstofferne, når den ikke vokser.