Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Shuttlecock Plant

 

Plante pasning

Shuttlecock Plant

Alocasia lauterbachiana

easyscore

 

Hvis du gerne vil have en plante, der er med til at give din indretning lidt kant og personlighed, så skal du helt klart kigge nærmere på fjerbold-planten. Den passer perfekt ind i en minimalistisk indretning, fordi den, samtidig med at være meget stilren, har en dybde, der vil klæde enhver indretning.

Fjerbold-planten har sin oprindelse i det tropiske klima i Indonesien og på verdens næststørste ø, New Guinea. De lange, smalle fjerlignende blade, som stikker op i luften, får den til at ligne en fjerbold og er to-farvede med en klar og dyb grøn farve på oversiden og et bordeaux skær på undersiden.

Botanisk navn: Alocasia lauterbachiana

 

Pasning

Vanding:
Fjerbold-planten skal vandes med jævne mellemrum ca. 1 gang om ugen, når jorden er tørret ud i overfladen.

Placering: Placér planten i et lyst rum, hvor den kan stå i indirekte sollys. Undgå at sætte den et sted, hvor den ofte får kulde og træk fra døre og vinduer. Fjerbold-planten kommer fra et tropisk miljø og er derfor lidt kuldeskær.

Temperatur: Planten trives bedst ved temperatur mellem 15 og 30 °C.

Drej mig: Din fjerbold-plante vil dreje sine blade mod sollyset. Derfor er det en rigtig god ide, at du med jævne mellemrum drejer den, så den får en mere ensformig vækst.

Klip de gamle nederste blade af:

De nederste og ældste blade vil blive gule over tid. klip dem blot af, så der er energi til at danne et nyt blad.