Du bruger en ældre browser og får derfor ikke en optimal oplevelse. Se mulighederne for at opdatere din browser her.

Banyan Tree 'S-shape'

Ficus microcarpa 'S-shape' bonsai

Banyan Tree 'S-shape'

Ficus microcarpa

easyscore

Banyan-træet har sin oprindelse i det sydlige Kina, Malaysia og Taiwan. Træet er et meget populært bonsai træ. Hvis du ikke har erfaring med bonsai-metoden, kan et banyan-træ klart anbefales, da den anses for at være en af de nemmeste typer at passe.

Kendetegnet for lige netop 'S-shape' er den flotte stamme, der er dyrket, så det slynger sig som et 'S'. Planten er podet, så den har små kroner af ovale mørkegrønne blade hele vejen op af stammen.

I din boligindretning, vil et banyan-træ 'S-shape' give et meget personligt udtryk, og over tid vil du kunne forme planten i netop den retning, du gerne vil.

Botaniske navn: Ficus microcarpa

 

Pasning

Vanding: Banyan-træet 'S-shape' er kan bedst lide, at du vander det jævnligt. Hvis planten tørrer ud, kan den nemlig godt finde på at smide sine smukke blade, så det er en god tommelfingerregel, at du skal vande, når den øverste halvdel af jorden er tør. Tjek din plante en gang om ugen for at se, om den trænger til vand.

Placering: Dit banyan-træ skal placeres lyst. Den vil elske dig, hvis du kan finde en plads til i nærheden af et sydvendt vindue, hvor den primært får indirekte lys. Du skal ikke placere dit banyan-træ et sted, hvor der er mørkt, da den ikke trives uden lys. Og så bør du ikke rykke træet for meget rundt i din bolig - det kan stresse den, så den taber sine blade.

Temperatur: Planten trives ved 15-30°C. Undgå kulde og træk.

 

Se udvalget her